Friday 7 December 2007

Levotočivá mikrovlnka

Vadí vám, že se jídlo při ohřívání v mikrovlnce točí doprava, tedy po směru hodinových ručiček? Mě to taky nevadí, ale kdybych si chtěl koupit levotočivou mikrovlnku, která by ohřívaným jídlem otáčela proti směru hodinových ručiček, tak ji určitě nikde neseženu. Jako správnej levák bych měl takovou mikrovlnku radši. Matematici určitě taky, protože to je pozitivní směr otáčení.

Nebo proč se nevyráběj mikrovlnky, který maj volitelný směr otáčení?

4 comments:

Anonymous said...

mikrovlnka u Petraku doma se behem ohrivani otaci chvili tim a chvili onim smerem =)

Unknown said...

To je zajímavý. Co to je za výrobce a typ? V Jižní Africe jsem měl na pokoji mikrovlnku, která taky měla proměnlivej směr otáčení ale ne během ohřívání. Prostě někdy ohřívala doleva a někdy zase doprava. Něpřišel jsem na to, jakej v tom má systém.

Anonymous said...

tak se omlouvam, uvedla jsem to spatne a Lukas me opravil...smer otaceni se meni pri dalsim zapnuti nikoli behem ohrevu (asi jako u te v Africe)...Je to mikrovlnka Moulinex, typ nevim je v momentalne v jinem meste...ted uz asi stejne neni zajimavy =), pozdravuj doma a Anaska

Anonymous said...

Osli,pokud nevíte tak každá mikrovlnka se otáčí doleva i doprava. Pokud ji zatížíte nějakým kusem který při otáčení narazí na stěnu mikrovlnky začne se otáčet obráceně.